Családi Napközi

Nyitva:
Hétfő-péntek
07.45-16.30

A MukiMaci családi napköziben elsősorban a bölcsődés korú gyerekek napközbeni felügyeletét és gondozását látjuk el 12 hónapos kortól 3 éves korig.

Napi négyszeri étkezést biztosítunk, az ételt nem helyben készítjük, hanem rendeljük. Kifejezetten gyermekek számára készített, életkori szükségleteiknek megfelelő ételt adunk a kicsiknek, amelyet konyhánkban melegítünk tálalás előtt.
Rengeteg időt töltünk a levegőn. Az óriási kertnek köszönhetően tavasztól őszig a délelőttöket a kertben töltjük, ott tízóraizunk, illetve játszunk (hinta, csúszda, libikóka, homokozó, motorok….stb.), amíg el nem jön az ebédidő. Természetesen a téli időszakban is kimegyünk a kertbe, ha az időjárási körülmények megfelelőek.
A napközinkben a rengeteg szabad játék mellett, irányított foglalkozások is vannak.

Angol oktatás napköziseknek, ovisoknak

Napközinkben angol tanulásra is van lehetőség. Heti egy alkalommal Laufer Rita angol nyelvtanár irányításával az egészen piciknek is elindult a játékos, zenés készségfejlesztő alapozó angol.

Természetesen az ovisokra is gondoltunk! Heti egy alkalommal, pénteken délután jöhetnek hozzánk angoltudásukat gyarapítani.

Rita imádja a gyerekekkel való foglalkozást, szavaival élve:”Háromszoros pedagógusként fő szakterületem az angol nyelvoktatás, melyet a diszlexia prevencióval karöltve alkalmazok. Hiszek abban, hogy a tanulás lehet játékos és fejlesztő egyaránt! Éppen ezért számos fejlesztőjátékkal, valamint sok-sok énekkel, mondókával már több éve sikeresen tanítom a kisebb és nagyobb gyermekeket egyaránt. Számomra a siker abban nyilvánul meg, hogy a gyermekek mindamellett, hogy tudásban gyarapodnak, ezt élvezettel, motiváltan teszik: a tanulás számukra öröm!”

 

Hegedű által kísért dalolászás-mondókázás

Bizony a napköziben heti egy alkalommal, szerdánként hegedűszó töri meg a gyerekek zsivaját. Örömmel üdvözlik a Csillát, aki már hosszú ideje oszlopos tagja kis közösségünknek.
„Kovács Csilla vagyok, a Zeneakadémián tanulok hegedű szakon. Imádom a gyerekeket, szeretek velük foglalkozni és játszani. Nagy öröm számomra, hogy minden héten mehetek a napközibe zenélni, és látni ahogy a legkisebbek is elkezdenek énekelni. Fontosnak tartom, hogy a kicsik is minél hamarabb találkozzanak a zenével, fejlődjön a ritmusérzékük, a hallásuk. Örülök, hogy része lehetek ennek a kis csapatnak.”

 

Apró lábak tornája, azaz gyerek jóga

A kis gyerekek, nyitottak, örömmel, vidámsággal vetik bele a játékba magukat, mivel az életük része a játék és a mozgás. Nagy mozgásos feladatokkal, állatok utánzásával segítjük a testük megismerését és a saját testséma kialakítását, játékos formában. Ezeket a könnyed játékos feladatokat mesével és mondókával kötjük össze. A foglalkozásokon semmi sem kötelező, minden gyermek a saját tempójában kezdi a „játékot” sokszor először csak megfigyelőként, majd a többieket utánozva aktívan a foglalkozás részese lesz.

A gyerekjógát Farkas Zsuzsi jógaoktató tartja.

 

Parajdi sókuckó

A sófal parajdi sótömbökből, fa rácsozattal készült. A különleges hangulatvilágításról, beépített himalájai só dekorációs elemek gondoskodnak. Hatékony a felső-légúti megbetegedések, légúti allergiák, asztma, nátha, arcüreggyulladás és az immunrendszer erősítése esetén.

A MukiMaci családi napközi sókuckójában összesen 625 kg, parajdi kősó került beépítésre, a sópadlón pedig 105 kg. erdélyi sóőrlemény dolgozik a gyerekek egészségéért.

Javasolt használat: minimum heti két alkalom, 45 perc